Nieuwjaars tennis toernooi 2024

Beste Tevero leden,

 
Hierbij willen we jullie uitnodigen voor het NJ – tennis toernooi op zaterdag 20-01-2024.
 
Dit toernooi wordt gehouden in de tennis-blaashal van Quick in Oldenzaal van 14.00 tot 16.00 uur.
 
We hopen vele (nieuwe) leden – boven de 18 jaar – te kunnen verwelkomen en verwachten jullie om 13.30 u voor een kop koffie in het clubhuis.
 
Na afloop zullen we proosten op het Nieuwe Jaar en maken we de winnaars bekend.
 
Kosten voor deelname is 10 euro, graag gepast te voldoen bij binnenkomst.
 
Heb je zin om mee te doen, geef je dan zo snel mogelijk op door te mailen naar actevero22@gmail.com 
Uiterlijk VOOR 20 december.
 
Mocht je toch verhinderd zijn, zorg dan zelf voor vervanging. 
 
met vriendelijke groet
de activiteitencommissie

Noaberkrachtcup 2023-2024

Beste Tevero leden,

Binnenkort begint de Noaberkrachtcup, waardoor er regelmatig ’s avond doordeweeks of zaterdag ’s middag 2 banen bezet zijn.

Hier zijn in de basis 2 kunstbanen voor gereserveerd, echter indien het weer en daarmee de banen het toelaten, zullen deze wedstrijden op gravel worden gespeeld.
Dit betekent, dat als iemand gravel reserveert en er Noaberkrachtcupwedstrijden zijn, zij op de kunstbaan moeten spelen.

De kunstbanen zijn gereserveerd voor de Noaberkrachtcup, daar het vaak voorkomt, dat in de winter de gravelbanen eruit liggen en niet bespeelbaar zijn.

Wij hopen jullie voldoende te hebben geïnformeerd en wensen jullie veel tennisplezier.

Bestuur Tevero.

De Noaberkrachtcup 2023-2024

In november begint de volgende editie van de Noaberkrachtcup. Voor info hierover zie bijlage.

De teamcaptains van vorig jaar hebben reeds bericht  gekregen via de groepsapp. Echter iedereen kan zich hiervoor opgeven . Het mooiste is als je dit met een team doet. Individueel is mogelijk. Wij gaan dan kijken of je bij een  team kun aansluiten.

Opgave is kan t/m 4 september door deze mail te beantwoorden. Vermeld ook je speelsterkte.

Met vriendelijke groeten,

Hans Droste en Marieke Sander


In 2018 begonnen de tennisverenigingen binnen de gemeente Tubbergen met het organiseren van de Noaberkrachtcup. Inmiddels zijn de verenigingen in de gemeente Dinkelland erbij betrokken. Het doel van de Noaberkrachtcup is volgens de organisatoren simpel: Binnen de genoemde gemeenten iedereen aan het tennissen te krijgen/houden met zo leuk mogelijke wedstrijden. Door te tennissen binnen de gemeenten speel je op een gemoedelijke manier wat vaker buiten je eigen vereniging, maar toch hoef je niet direct een eind weg. De cup gaat dus niet speciaal ‘om de winst’ maar vooral om de gezelligheid, het sociale aspect, het ´noaberschaps´gevoel.

In het kort houdt de Noaberkrachtcup het volgende in:

 • Het is een informele najaars ’competitie’ voor gemengde teams van circa zes personen, ongeveer de helft mannen, de helft vrouwen. Ook teams bestaande uit alleen dames kunnen deelnemen.
 • Je speelt 4 wedstrijden per wedstrijddag. De wedstrijden gaan over twee gewonnen sets, met een eventuele derde set in de vorm van een super tiebreak.
 • De speeldag kan per week/vereniging verschillen, afhankelijk van de beschikbaarheid van de banen bij een vereniging.
 • De wedstrijdperiode duurt (onder voorbehoud) van november 2023 t/m maart 2024. De start vindt plaats na afloop van de KNLTB-najaarscompetitie.
 • Je hebt de vrijheid om wedstrijden onderling te verzetten en teamleden binnen je vereniging te ‘lenen’ van gelijkwaardig niveau.
 • Er wordt 1 captain aangewezen als contactpersoon per team. Deze zorgt tevens voor het invullen van de standen op toernooi.nl.
 • Het toernooi is bedoeld voor leden vanaf 18 jaar.

 De wedstrijden beginnen  om 19.00 uur. Het thuisspelende team zorgt voor de tennisballen (vier per baan). Omdat het vooral gaat om de gezelligheid, is afsluiten met iets te eten en drinken natuurlijk de bedoeling. Het is aan het thuisspelende team om voor de catering te zorgen. De kosten delen na afloop is het meest praktisch. De Noaberkrachtcup wordt afgesloten met een feestavond waarop de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

De kosten per deelnemend team bedragen 20 euro. ( onder voorbehoud).De volledige inleg en mogelijk sponsorgelden komen, na aftrek van enige organisatiekosten, ten goede aan de Noaberkrachtpot.

De Noaberkrachtpot

De Noaberkrachtcup gaat vooral om de gezelligheid, maar tijdens het sporten uiteraard ook om de eer. Eenmaal op de baan, wil je immers winnen! Aan het einde van het toernooi is er één vereniging die (naar rato) de meeste wedstrijden heeft gewonnen, en die is daarmee winnaar van de Noaberkrachtcup. De winnaar ontvangt niet alleen de wisselbeker, maar ook de Noaberkrachtpot. De inhoud van deze pot mag geschonken worden aan een goed doel binnen de gemeenten Tubbergen/Dinkelland. Dit onder voorbehoud van goedkeuring door de organisatie (geen gift aan de eigen vereniging bijvoorbeeld).

 

“Rossum open“ weer groot succes

 

Afgelopen week zijn de wedstrijden van de “Rossum open” gespeeld. Met prachtig weer en leuke partijen. Er stonden veel niet-leden op de baan, hetgeen ook de opzet was.

De finales zijn zaterdagmiddag gespeeld; bij de damesdubbel wonnen Yumi Scheper en Mauri Hertzenberg van Anouk Scheuten en Marije ter Horst.

De herendubbel is gewonnen door Niek Geerdink en Matt Hesselink en bij de gemengd dubbel waren de winnaars Thomas Weusthof en Marieke Sander. Marieke en Ruud Weersink zijn 2e geworden.

Na afloop is er nog gezellig nagezeten op het prachtig, vernieuwde terras.

De organisatie.

Najaarscompetitie

Hoi leden van Tevero,

 
De zomercompetitie is net begonnen; het wordt alweer tijd om na te denken over de najaarscompetitie; deze speel je in de maanden september en oktober. Ik heb de lijst met data toegevoegd; evenals de lijst met mogelijkheden wat je kunt spelen. 
 
Dus wil je mee doen met de najaarscompetitie; geef mij dit door voor 1 juni 2023
Maak een team; kies een captain en geef je op bij mij door deze mail te beantwoorden en je teamspelers door te geven en welke competitie je wilt spelen. (zie document)
 
 
Vriendelijke groet,
 
Jorieke 

Geslaagd!

Maandag 17 april is Sharon Stege geslaagd voor haar opleiding tennislerares.

Zij is door het bestuur en enkele leerlingen in het zonnetje gezet.

Sharon, gefeliciteerd met deze bijzonder knappe prestatie!!

Wij als Tevero zijn blij dat we beschikken over een gediplomeerde tennislerares.

Veel succes!!

Tennisles bij TEVERO.

In februari 2023 hebben alle kinderen vanaf groep 3 van de basisschool de Kerkewei,

2 tennislessen mogen volgen in de gymles.

Om hier een vervolg aan te geven, gaan wij 10 tennislessen aanbieden op de tennisbanen bij TEVERO voor  €50.

Je hoeft nog geen lid te worden en ook geen eigen racket te hebben.

De lessen zijn op donderdagmiddag:

 • Groepen 3-4-5 van 15.00-16.00 uur
 • Groepen 6-7-8 van 16.00-17.00 uur.

Wil je graag mee doen of nog wat meer informatie hierover?

Meld je dan aan door een app te sturen naar Sharon Stege, 0623966858 (je hoeft uiteraard niet op de Kerkewei te zitten om mee te doen, iedereen is welkom!!)

Lesdagen:

 1. 11 mei
 2. 25 mei
 3. 1 juni
 4. 8 juni
 5. 15 juni
 6. 22 juni
 7. 29 juni
 8. 6 juli
 9. 13 juli
 10. 20 juli