Baanreglement

 1. Je betreedt de baan via de poort. Bij het wisselen van de speelhelft ga je niet over het net. Indien je onregelmatigheden, vernielingen of beschadigingen constateert, geef dit s.v.p. door aan een lid van de baanonderhoudscommissie of een bestuurslid.
 2. Bij aankomst om te gaan spelen, stel je de klok in en plaats je het ledenpasje. De begintijd kan pas worden ingesteld als beide spelers aanwezig zijn. Zijn de banen bezet, plaats dan je ledenpasje onder de pasjes van diegenen die nog aan het spelen zijn.
 3. Na elke wedstrijd sleep je de baan, ook het gedeelte naast het speelveld en achter de baseline.
 4. Onze gravelbanen hebben een automatische sproei-installatie, die op vaste tijden in werking treedt. Het spreekt voor zich dat je niet doorspeelt of op de banen bent tijdens het sproeien. Het sproeien duurt ongeveer 8 minuten.
 5. Elke partij, zowel enkel als dubbel, duurt 45 minuten.
 6. Als je de klok niet hebt ingesteld en/of geen ledenpasje hebt geplaatst en er komen leden om te spelen, dan behoor je de baan te verlaten.
 7. Opnieuw instellen van de klok is toegestaan, als de baan na 45 minuten is verzorgd en er op dat moment niemand is om te spelen. Natuurlijk is het een stuk sportiever als je zegt dat je al 45 minuten hebt gespeeld en de nieuwkomers direct laat spelen.
 8. Tot 19.30 uur zijn alle vier banen beschikbaar voor zowel junioren als voor senioren. Na 19.30 uur hebben senioren voorrang en dienen de junioren zo nodig de baan te verlaten.
 9. De vereniging stelt zich niet aansprakelijk voor ongevallen, vermissingen, beschadigingen of vernielingen van welke aard dan ook.
 10. Het Bestuur en de Technische Commissie kunnen de banen voor bepaalde tijden reserveren voor tennislessen, toernooien of voor baanonderhoud.
 11. Het spelen met een introducé (gast) is mogelijk. Hiervoor is een speciaal reglement.Denk er aan, dat er een introductiekaart nodig is. Leden die tennissen met een niet-lid zonder een introductiekaart kunnen door het Bestuur voor een bepaalde tijd worden geschorst.
 12. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het Bestuur.